Lehdistötiedote 16.6.2008

Huoltoapua ja palveluja nopeasti ja kätevästi kuljetuksen ammattilaisille:

Portsari avaa Huoltokeskittymän ovet Vuosaaren satamassa

Vuosaaren satamaan avataan joulukuun 2008 alussa raskaan kaluston huolto- ja palvelukeskittymä Portsari, jonka tarkoituksena on helpottaa kiireisten ammattiautoilijoiden elämää. Portsariin on keskitetty tarpeellisimmat huoltopalvelut ja tarvikevalikoimat, mikä säästää asiakasyritysten aikaa ja kustannuksia. Portsari tulee vastaan heti “ovella” eli satamaan tuovan ajoväylän varrella, jolloin raskaan kalustonkin on helppo tulla palvelujen äärelle. Vaikka palveluvalikoima on jo nyt kattava, sitä kehitetään edelleen käyttäjien toivomusten mukaisesti.

Vuosaaren satamaan Rahtarinkatu 1:een avattava täyden palvelun huoltokeskittymä Portsari syntyy todelliseen tarpeeseen vilkkaalle satama-alueelle. Sijainti on logistisesti tarkoin harkittu ja käyttäjilleen helppo, sillä Portsari on alueen portilla, raskaan kaluston tankkauspisteen ja pitkäaikaispysäköintialueen vieressä.

Kuljettajat voivat tuoda ajokkinsa mm. käyttö- tai rengashuoltoon, katsastukseen, öljynvaihtoon, pesuun tai hankkia sieltä tarvittavia erikoisvaraosia, öljyjä ja muita kemikaaleja kätevästi matkalla sataman muihin toimintoihin. Portsari toimii niin asennusten palvelukeskittymänä kuin myös tarvikkeiden ja varaosien noutopisteenä. Palvelukonseptin monipuolisiin huoltotöihin kuuluvat esimerkiksi perävaunukaluston jousityöt ja päällirakenteiden työt. Portsarissa huolletaan niin kalustoa kuin kuljettajia: ravintolapalvelut huolehtivat siitä, ettei asiakkaiden tarvitse jäädä nälkäisiksi eikä janoisiksi.

Tarkoin harkitut palvelut saman katon alta

Asiakaskyselyn ja palveluntuottajien kokemuksen perusteella konsepti helpottaa aidosti raskaan kaluston ammattiautoilijan työtä. Sijaintinsa ja palvelujensa monipuolisuuden vuoksi huoltokeskittymä vähentää turhia ajoja, pienentää polttoainekustannuksia ja tehostaa kuljetusyritysten ajankäyttöa. Esimerkiksi sataman muita toimintoja odotellessaan kuljettaja voi asioida kätevästi Portsarissa. Myös julkiset kulkuneuvot ovat lähellä ja kuljettajan käytettävissä kalustolle tehtävän huollon aikana. Näin edelleen vähennetään autoista syntyvien päästöjen määrää.

Portsari valmistautuu ripeään asiakaspalveluun

Yksi Portsarin palveluyrityksistä on muun muassa säiliökuljetuskaluston turvatarkastuksia tekevä Autohuolto Arvi Hämäläinen Oy. “Vuosaaren satama-alueelle odotetaan 3 000 – 3 500 ajoneuvon liikennevirtaa vuorokaudessa. Me Portsarissa olemme varautuneet vastaanottamaan näistä 4,5 % eli palvelemme 10:n ajoneuvon tuntivauhtia”, muiden yrittäjien kanssa Portsari-konseptia vetävä toimitusjohtaja Tuomo Hämäläinen kertoo. Autohuolto A. Hämäläinen toimialaan kuluu myös säiliökuljetuskaluston huolto ja kunnossapito. Yrityksen voiteluaineiden ja kemikaalien myyntiä hoitaa Essmo Lubes & Chemicals.

Muita Portsarin palveluntarjoajia ja tilanvuokraajia ovat katsastus-, rekisteröinti- ja kuljettajantutkintoalan palveluihin erikoistunut A-Katsastus Oy, kuljetusliike Bertschi Oy, raskaan kaluston ja henkilöautojen pesu- ja puhdistuspalveluja, jopa alueen yrityksille liikkuvalla pesuyksiköllä tarjoava GiantWash Truck & Car , raskaan kaluston tarvikkeita ja kemikaaleja myyvä Europart Finland Oy, säiliö-, siilo-, kaasu- ja elintarvikekuljetuksia hoitava Hoyer Group, erikoiskuljetuspalveluita ja turvallisuuskoulutusta tarjoava Q Transport Oy, monipuolisten ravintolapalveluiden Ravintola Uunisaari (myöhemmin julkistettavalla nimellä), rengasalan palveluja tuottava Rengasasema sekä raskaan kaluston autonjousien asennus- ja noutopalveluja antava erikoisliike Vallilan Takomo Oy.

Portsarin palveluiden valikoimaa kehitetään edelleen, ja yrittäjät toivottavatkin mukaan muita konseptiin sopivia palveluntuottajia.