Lehdistötiedote 17.4.2009: Huoltokeskus rullaa jo täysillä

Kalusto kuntoon ilman turhaa ajoa ja kiertoteitä:

Raskaan kaluston huoltokeskus Portsari rullaa jo Vuosaaren satamassa

Vuosaaren satamassa on käynnistänyt toimintansa raskaan kaluston huolto- ja palvelukeskittymä Portsari, joka helpottaa kiireisten ammattiautoilijoiden elämää. Portsariin on keskitetty tarpeellisimmat huoltopalvelut ja tarvikevalikoimat, mikä säästää asiakasyritysten aikaa ja kustannuksia. Portsari tulee vastaan heti “ovella” eli satamaan tuovan ajoväylän varrella, jolloin raskaan kalustonkin on helppo tulla palvelujen äärelle. Vaikka palveluvalikoima on jo nyt kattava, sitä kehitetään edelleen käyttäjien toivomusten mukaisesti.

Portsariin on helppo tulla

Vuosaaren satamaan Rahtarinkatu 1:een avattu täyden palvelun huoltokeskittymä Portsari syntyy todelliseen tarpeeseen vilkkaalle ja kehittyvälle satama-alueelle. Sen sijainti on logistisesti tarkoin harkittu ja käyttäjilleen helppo, sillä Portsari on alueen portilla, raskaan kaluston tankkauspisteen ja pitkäaikaispysäköintialueen vieressä.

Kuljettajat voivat tuoda ajokkinsa mm. käyttö- tai rengashuoltoon, katsastukseen, öljynvaihtoon, pesuun tai hankkia sieltä tarvittavia erikoisvaraosia, öljyjä ja muita kemikaaleja kätevästi matkalla sataman muihin toimintoihin. Portsari toimii niin asennusten palvelukeskittymänä kuin myös tarvikkeiden ja varaosien noutopisteenä. Palvelukonseptin monipuolisiin huoltotöihin kuuluvat esimerkiksi perävaunukaluston jousityöt ja päällirakenteiden työt.

Portsarissa huolletaan niin kalustoa kuin kuljettajia: ravintolapalvelut huolehtivat siitä, ettei asiakkaiden tarvitse jäädä nälkäisiksi eikä janoisiksi. Ravintolasta voi varata myös tilat työmaa- ja muihin kokouksiin saunoineen ja tarjottavineen.

Huoltokeskittymä on ainutlaatuinen koko Euroopassa

Asiakaskyselyn ja palveluntuottajien kokemuksen perusteella konsepti helpottaa aidosti raskaan kaluston ammattiautoilijan työtä. Helsingin kaupunki valitsi Portsarin kuukauden yritykseksi viime vuoden marraskuussa, sillä se on konseptina ainutlaatuinen, ei pelkästään Suomessa, vaan koko Euroopan mittakaavassa. Sijaintinsa ja palvelujensa monipuolisuuden vuoksi huoltokeskittymä vähentää turhia ajoja, pienentää polttoainekustannuksia ja tehostaa kuljetusyritysten ajankäyttöa. Esimerkiksi sataman muita toimintoja odotellessaan kuljettaja voi asioida kätevästi Portsarissa. Myös julkiset kulku-neuvot ovat lähellä ja kuljettajan käytettävissä kalustolle tehtävän huollon aikana. Näin edelleen vähennetään autoista syntyvien päästöjen määrää.

Portsari palvelee nopeasti ja monipuolisesti

Yksi Portsarin palveluyrityksistä on muun muassa säiliökuljetuskaluston turvatarkastuksia tekevä Autohuolto Arvi Hämäläinen Oy. “Vuosaaren satama-alueelle odotetaan 3 000 – 3 500 ajoneuvon liikennevirtaa vuorokaudessa. Me Portsarissa olemme varautuneet vastaanottamaan näistä 4,5 % eli palvelemme 10 ajoneuvon tuntivauhtia”, muiden yrittäjien kanssa Portsari-konseptia vetävä toimitusjohtaja Tuomo Hämäläinen kertoo. “Haluamme kehittää palvelukonseptiamme edelleen, ja vahvistamme jatkossa yrittäjäverkostoamme tukemaan Portsarin tarjontaa.” Autohuolto A. Hämäläinen toimialaan kuluu myös säiliökuljetuskaluston huolto ja kunnossapito. Yrityksen voiteluaineiden ja kemikaalien myyntiä hoitaa Essmo Lubes & Chemicals.

Muita Portsarin palveluntarjoajia ja tilanvuokraajia ovat katsastus-, rekisteröinti- ja kuljettajantutkintoalan palveluihin erikoistunut A-Katsastus Oy, kuljetusliike Bertschi Oy, raskaan kaluston ja henkilöautojen pesu- ja puhdistuspalveluja, jopa alueen yrityksille liikkuvalla pesuyksiköllä tarjoava Enviroc Oy:n GiantWash-pesupiste, raskaan kaluston tarvikkeita ja kemikaaleja myyvä Europart Finland Oy, säiliö-, siilo-, kaasu- ja elintarvikekuljetuksia hoitava Hoyer Group, erikoiskuljetuspalveluita ja turval-lisuuskoulutusta tarjoava Q Transport Oy, monipuolisten ravintola- ja tilavuokrapalveluiden Ravintola Port, rengasalan palveluja tuottavan Rengasnet Oy:n Rengasasema sekä raskaan kaluston autonjousien asennus- ja noutopalveluja antava erikoisliike Vallilan Takomo Oy.

Portsarin aukiolojat vaihtelevat toiminnoittain, mutta esimerkiksi Autohuolto A. Hämäläinen on auki arkisin klo 6.30 – 22. Yrityskohtaiset aukiolojat voi tarkistaa nettisivuilta www.portsari.fi/yritykset.

Lisätietoja antavat

Autohuolto A. Hämäläinen Oy, Tuomo Hämäläinen, p. 0400 842 160,
tuomo.hamalainen@aahoy.com, www.aahoy.com

A-Katsastus Oy, Hannu Järvinen, p. 045 632 2105, www.a-katsastus.fi
Bertschi Oy, Janne Tiusanen, p. 050 431 0891. www.bertschi.com
Enviroc Oy, Juha Saapunki, p. 0500 414 458, www.enviroc.fi
Europart Finland Oy, Frank Lönnqvist, p. 010 830 9902, www.europart.net
Hoyer Group, Juha Tähtinen, p. 0400 423 228, www.hoyer-group.com
Q Transport Oy, Kari Pylkkänen, p. 040 561 4081, www.qtransport.fi
Ravintola Port, Kaj Kuhlefelt, p. 0400 403 241, www.ravintolaport.fi
Rengasnet Oy, Jukka Kärnä, p. 0400 645 265, www.rengasasema.com
Vallilan Takomo Oy, Teemu Punkka, p. 044 515 4290, www.vallilantakomo.fi

Medianäkyvyys ja viestintä:

NamCom, Anna-Maija Hevosmaa, p. 050 62 005, anna-maija.hevosmaa@namcom.fi

Katso myös

www.vuosaarensatama.fi